Ekonomia środowiskowa: analiza zrównoważonego rozwoju.
Aby zrozumieć, czym jest wino, wypada rozróżnić skład jego detalów, gdy jest winogronem, sokiem z winogron a następnie winem. Sok z gron przed fermentacją składa się po największej części z wody oraz cukrów, a także z kwasów oraz innych substancji syntetycznych w mniejszej ilości, które są odpowiedzialne za bezwarunkowy skład wina. Fermentacja alkoholowa przekształca kolosalną część cukrów z soku z winogron w trunek etylowy, jednak zostawia inne intrygujące związki, takie jak gliceryna. Co poniektóre z tych związków, które są aktualne w mniejszym stopniu, dają pewny charakter degustacji wina, tak jak i towarzystwo garbników, jakie znajdują się w skórce winogron i wolno je uważać za naturalny konserwant, który zezwala winom starzeć się znacznie więcej niż 5 lat, co potwierdza wina. Inne szczegóły dodaje się do grzech w sposób sztuczny i składają się na to, co nazywa się dodatkami do wina. Dodatki te maja na celu stabilizować miarodajne związki (białka, kryształy winianu itd.), obniżyć poziom kwasów, przeciwutleniaczy (kwas askorbinowy), farmaceutyków przeciwbakteryjnych (dwutlenek siarki, kwas sorbowy, sorbinian, kwas benzoesowy, kwas fumarowy).
1. FAQ
3. Subskrybuj
4. Przeczytaj to
5. Zobacz stronę